Promovarea online a devenit in era noastra un “must have” pentru orice tip de afacere, de orice dimensiune. Online-ul este locul unde o afacere poate simti din plin succesul atunci cand este promovata si prezenta acolo unde se regasesc potentialii clienti. Pentru a fi mai specifici, o promovare eficienta pe Google si o prezenta pe toate canalele importante din online isi va face vizibil efectul asupra numarului de clienti si a profitului inregistrat de catre o companie.

De ce sa optati pentru o promovare pe Google?

1. Este cel mai important motor de cautare, locul unde se regaseste cea mai mare cantitate de informatii si, in prezent, singurul garant al calitatii informatiei returnate. Google a evoluat atat de mult incat va returna utilizatorilor sai doar informatiile considerate relevante cautarilor respective.
2. Majoritatea cautarilor utilizatorilor sunt facute pe Google, in proportie de 90%, restul de 10% apartinand celorlalte motoare de cautare. Google este singurul instrument prin care puteti atrage o cantitate imensa de utilizatori pe site-ul afacerii dumneavoastra.
3. O pozitie importanta in rezultatele Google poate fi obtinuta prin conducerea unei campanii eficiente de promovare. Va recomandam sa va informati despre SEO si despre preturi SEO pentru a desfasura o astfel de campanie ce poate aduce beneficii uluitoare afacerii dumneavoastra in online.
4. Odata cu raspandirea internetului si detinerea unui smartphone, o mare parte din persoane apeleaza la Google pentru a gasi informatii despre eventuale produse/servicii ce urmeaza a fi achizitionate. Deci, atentie deoarece acesta este pasul premergator unei vanzari si prezenta dumneavoastra pe Google atrage clienti afacerii.
5. Utilizatorii pot fi atrasi pe siteul companiei dumneavoastra prin 2 metode: Adwords si/sau SEO. Prima metoda se numeste mai exact SEA (Search Engine Advertising) si poate fi obtinuta prin folosirea instrumentului Google Adwords. Cea de-a doua reprezinta un proces de lunga durata si foarte durabil ce presupune pozitionarea siteului in rezultatele organice.

Cum puteti optine o pozitie buna pe Google?

Atunci cand discutam despre pozitionarea unui site pe o pozitie de top in Google, trebuie sa impartim aceasta afirmatie in 2 categorii. Atingerea Top 3 prin SEO sau prin SEA. Ceea ce trebuie sa intelegem este ca majoritatea persoanelor ce cauta pe Google (in proportie de 60-70%) ignora anunturile platite si acceseaza rezultatele organice. De ce? In cele mai multe cazuri, informatia de care utilizatorul are nevoie se afla in aceste rezultate organice. Deci, atingerea unei pozitii de top in rezultatele organice reprezinta un proces de lunga durata prin care site-ul este optimizare In-Pagina si In-Afara-Paginii astfel incat sa fie considerat de catre Google o informatie relevanta si astfel sa fie plasat cat mai sus. Una dintre cele mai folosite metode integrata in SEO este data de publicarea de advertoriale SEO, folosind tehnici de Native Advertisind, ceea ce va asigura in timp consolidarea autoritatii si pozitiilor website-ului.


In ceea ce priveste Google Adwords, lucrurile par mai simple dar in acelasi timp complicate. Atingerea unei pozitii de top presupune crearea unor campanii ce se preteaza profilului website-ului afacerii, crearea de anunturi unice si relevante produselor/serviciilor, prin urmare optimizarea campaniei Adwords pentru ca bugetul alocat sa fie cheltuit eficient si anunturile sa fie vizibile doar publicului direct interesat de ceea ce vindeti. Acestea sunt principalele metode de promovare pe Google si, folosite eficient pot atrage potentiali clienti catre afacerea dumneavoastra.

SHARE
Previous articleUlei din germeni de grau

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY