Cu toate că la un astfel de eveniment numai la îmbrăcăminte nu ne mai stă mintea, e bine să știi cum anume trebuie să mergi îmbrăcat, pentru a nu ieși în evidență. Cei de la serviciile funerare București oferă câteva sugestii legate de ținuta necesară pentru un astfel de eveniment.

În momentul în care trebuie să alegi cu ce te îmbraci, e bine să ții cont de câteva aspecte: de anotimp și de temperatura de afară, dar și de tradițiile familiei îndurerate. Culoarea hainelor nu ar trebuie să mai intre în discuție, majoritatea religiilor, mergând pe varianta de negru. Cu toate acestea, dacă afară este cald, ar fi indicat să porți materiale de in sau de bumbac, materiale care respiră și care nu transpiră. Specialiștii de la servicii funerare Rainbow Dorobantu susțin că este important să ții cont și de acest aspect, mai ales că, la un astfel de eveniment, se va sta destul de mult în soare și pot interveni situații neprevăzute, în special, în astfel de momente triste. Așadar, ar fi bine să țină cont și de un astfel de context. Pe de altă parte, dacă evenimentul are loc toamna sau iarna, trebuie să ții cont de faptul că se va sta destul de mult afară, în frig. În acest sens, e indicat să ai cât mai multe straturi de haine pe sub un palton negru, gros.

În ceea ce privește respectarea tradițiilor familiei îndoliate, cei de la servicii funerare susțin că e musai să ții cont de acest detaliu, mai ales dacă ești un apropiat al familiei. Nerespectarea codului vestimentar poate ofensa familia și, într-un astfel de moment nefericit, e evident că aspectul acesta va fi resimțit de către ei la o altă intensitate. Unele tradiții nu acceptă ca femeile să poarte pantaloni sau să aibă capul descoperit în locurile sacre, iar în alte tradițiile funerare culoarea neagră nu este specifică unei înmormântări. La chinezi, spre exemplu, albul este culoarea morții.

Ce recomandă cei de la servicii funerare bărbaților să poarte la o înmormântare?

Chiar dacă pentru bărbați poate părea mai simplă alegerea unei ținute, cei de la servicii funerare susțin că și ei trebuie să fie atenți la piesele vestimentare pe care le poartă. În principiu, la un astfel de eveniment, poți opta pentru un costum negru simplu. De asemenea, se mai recomandă și varianta unui costum bleumarin sau gri. Tot ceea ce contează este ca și restul persoanelor să aibă ținute similare, adică să fie îmbrăcate formal, la costum și cravată. În general, apropiații care participă la funerarii cunosc codul vestimantar. Nu este greșit nici dacă alegi doar o pereche de pantaloni negri, clasici și o cămașă neagră sau una închisă la culoare. Dacă vrei să porți și un sacou, atunci poți alege chiar și o cămașă albă cu o cravată neagră. Însă, pentru a preîntâmpina orice situație ridicicolă, ai putea întreba familia îndurerată dacă se respectă un cod vestimentar sau nu sau ai putea întreba la firma de servicii funerare care se ocupă de eveniment. Ar fi neplăcut să apari îmbrăcat foarte elegant, iar restul lumii să fie îmbrăcat obișnuit. În cazul în care nu se recomandă vestimentația mai elegantă, poți opta pentru o pereche de pantaloni negri, o cămașă închisă la culoare și o jachetă neagră. De asemenea, pantofii și șosetele e musai să fie de culoare închisă.

Ce se recomandă femeilor să îmbrace la o înmormântare?

Specialiștii de la serviciile funerare din București susțin că pentru femei, lucrurile pot fi puțin mai complicate. Ca femeie trebuie să fii atentă să nu exagerezi nici cu vestimentația și nici cu machiajul. Dacă afară este cald, poți opta pentru o rochie neagră simplă, dreaptă, până la genunchi, care să nu fie decoltată. Poți asorta și o geantă neagră și o eșarfă neagră și, musai, o pereche de pantofi negri, închiși în față. Dacă nu vrei să porți rochie, mai există și varianta fustei negre, tot de mărime medie, până la genuchi și o cămașă închisă la culoare. Sau, poți opta pentru o pereche de pantaloni negri, o cămașă de culoare închisă și un sacou negru. Trebuie excluse accesoriile opulente și strălucitoare, dar și machiajul strident.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY