Gasirea unui loc de munca nu este mereu un demers foarte usor si nici lipsit de anumite incercari si poticniri. Sunt situatii in care cautati timp de cateva luni locuri de munca in Bucuresti fara ca acestea sa fie cele potrivite sau fara sa vi se raspunda la solicitare sau la CV-ul trimis. Sunt perioade diferite ale anului cand se gasesc locuri de munca mai usor si perioade mai dificile, mai ales pe timpul verii si al concediului, cand este mai greu sa va angajati, deoarece companiile nu ofera job-uri.
Pentru a gasi mai usor un loc de munca, este bine sa va organizati eficient timpul si cautarile. Puteti sa va folositi de platformele din mediul on line, care posteaza zilnic oferte de munca, pentru diferite orase, cum ar fi infomunca.ro. Este suficient, de exemplu, sa cautati dupa o expresie cheie, cum ar fi locuri de munca in Brasov si toate rezultatele care corespund criteriilor dumneavoastra vor fi afisate rapid.
Nu va veti gasi mai usor un loc de munca daca veti trimite cate un CV pentru toate posturile disponibile pe care le gasiti pe Internet. Este imposibil ca o singura persoana sa aiba toate aptitudinile necesare pentru toate tipurile de job, asa ca mai bine va analizati calitatile dumneavoastra, le comparati cu criteriile de selectie prezentate de angajatori si abia apoi aplicati. De asemenea, este bine sa va personalizati CV-ul pentru fiecare tip de job in parte, daca vreti sa va cresteti sansele de angajare si sa redactati mai multe tipuri de scrisori de intentie.
Chiar daca ati fost chemati deja la un interviu, asta nu inseamna ca trebuie sa va opriti din cautat postul dorit. Este posibil ca la interviu sa se prezinte candidati mai bine pregatiti, care sa primeasca acel job, iar dumneavoastra sa fiti respinsi. De aceea, este recomandat sa continuati sa aplicati CV-ul pana in ziua in care semnati un contract ferm cu un angajator. In caz contrar, puteti rata o sansa unica in viata, netrimitand CV-ul pentru un post care vi s-ar potrivi ca o manusa, in asteptarea unui raspuns de la o alta companie.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY