Curatarea sistemelor de evacuare din bucatariile restaurantelor este prevazuta de lege pentru fiecare unde se prepara mancare. Restaurantele, spitalele, hotelurile, cafenelele si alte locatii unde alimentele se prepara, sunt prevazute cu hote si tubulaturi care ajuta la evacuarea aburului si a fumului din acea incapere. Aceste gaze lasa reziduuri in interiorul tubulaturii. In interiorul tubulaturii si pe alte componente din sistem se depune grasime.

 Curatarea hotelor este necesar sa fie realizata de catre o firma autorizata, care se poate ocupa de curatarea si degresarea hotei, dar si a intregului sistem. HOTE este o alegere buna atunci cand vine vorba de curatarea hotelor din restaurante.

Curatare hote

Ce fel de servicii ofera echipa DR. HOTE? Principalele servicii pe care echipa le ofera, sunt:

  • Curatarea hotelor din restaurante
  • Degresarea hotelor din restaurante
  • Curatarea tubulaturii, degresarea tubulaturii (curatarea sistemelor de ventilatie)
  • Curatare cosuri de fum
  • Curatarea si igienizarea zonei bucatariilor
  • Curatarea si igienizarea ghenelor de gunoi
  • curatarea filtrelor hotei

 De ce este importanta curatarea hotelor si a intregului sistem de ventilatie dintr-un restaurant? Motivul principal pentru care este important sa fie curatat intregul sistem este pericolul de incendiu. Grasimile care se aduna in interiorul tubulaturii, sau pe alte componente ale sistemului sunt extrem de inflamabile. Totodata depunerile de grasime pot duce la griparea ventilatorului, iar in final la defectarea iremediabila a hotei. Ventilatorul este o componenta extrem de importanta pentru sistem. Fara ventilator, hota nu ar putea sa elimine aerul viciat dintr-o bucatarie. Palele ventilatorului sunt cele mai sensibile componente ale sale.

Un alt motiv pentru care este atat de important sa se realizeze operatiuni de curatare, este din punct de vedere al igienei. Spatiile inguste ale tubulaturii, unde se aduna grasimea, este locul preferat al microbilor. In astfel de spatii microbii se pot dezvolta in voie. Pericolul este mare, deoarece grasimea se poate topi, si se poate scurge in mancarea care se prepara pe aragaz. Astfel, grasimea infestata de microbi ajunge in mancare si poate provoca epidemii, sau boli grave. Curatarea hotelor este importanta si pentru a tine la distanta gandacii. Grasimile care se aduna in hote pot emana mirosuri neplacute. Aceste mirosuri neplacute pot fi ca un magnet pentru insecte, care va pot infesta bucatariile.

Care este frecventa cu care trebuie sa apelati la serviciile unei firme de curatare hote?Specialistii DR. HOTE recomanda ca hotele din bucatariile restaurantelor sa fie curatate cel putin o data la trei luni. Acest termen poate varia, anumite hote si sisteme de ventilatie vor fi curatate chiar si o data sau de doua ori pe luna.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY