Indepartarea vopselei si in general, reconditionarea unei masini necesita timp si un adevarat talent pentru asta. Probleme ca exfolierea vopsele, fisurile sau microfisurile nu pot fi corectate decat daca indepartati finisajul vechi. Daca automobilul a fost deja vopsit de mai multe ori, va trebuie sa se efectueze curatarea pana la stratul de metal.

Optiuni pentru indepartarea vopselei de pe caroseria masinii Una dintre metodele pentru indepartare a vopselei este sablarea. Sablarea este o metoda ideala de curatare care poate indeparta cu succes atat vopseaua cat si curata rugina, coroziunea sau alte depuneri. Cu ajutorul sablarii se poate efectua o curatare rapida, eficienta si economica, a unei suprafete metalice vopsite. Rezultatul va fi o suprafata excelenta si aderenta pentru o noua vopsire.

logo3Sablarea are si aspecte negative, pentru a le evita este bine sa apelati intotdeauna la personal experimentat in curatarea foilor de metal. Pentru un astfel de procedeu este recomandat sa se utilizeze ca abraziv nisipul. Sablarea cu nisip  este ideala pentru curatarea suprafetelor metalice, datorita faptului ca nisipul are o putere mare de a impacta. Astfel se vor putea curata suprafete extrem de mari intr-un timp scurt. Expertii la care puteti apela, si carora le puteti incredinta orice proiect al dumneavoastra, sunt cei de la SablamTOT. O companie care ofera servicii complete de sablare la nivel national.

Alte metode de indepartare a vopselei sunt indepartarea manuala, o metoda extrem de laborioasa, sau indepartarea chimica. Indepartarea chimica a vopselei este o metoda destul de periculoasa pentru care se utilizeaza substante chimice care pot afecta sanatatea operatorului, si a persoanelor din jurul acestuia.

Dupa ce s-a efectuat sablarea caroseriei se trece la vopsirea propriu-zisa a acesteia. Un alt proces de reconditionare este vopsirea electrostatica a jantelor din aliaj, sau a pieselor masinii. Acest procedeu ajuta piesele sa fie protejate mai bine impotriva abraziunilor sau a ruginei.

Ce este vopsirea electrostatica?
Acest procedeu este un proces laborios de acoperire a unei suprafete metalice sau din aliaj cu particule de vopsea, prin intermediul unui cam electrostatic. Procedeul nu utilizeaza materiale chimice daunatoare sanatatii omului sau a mediului, asta datorita faptul ca vopselele folosite sunt de regula vopsele de tip pudra. Vopselele pudra sunt mult mai putin daunatoare decat vopselele lichide. Practic, piesele sunt introduse intr-un rezervor special, incarcat cu energie electrostatica. Vopsirea se produce in urma actiunii legaturilor ionice dintre vopsea si materialul metalic dorit spre a fi vopsit. Timpul de vopsire variaza de la material la material, sau in functie de dimensiunea piesei. Dupa ce piesele sunt scoase din rezervor, vor fi supuse unui tratament termic prin (coacere in cuptor). Rezultatul final va fi o pelicula fina de vopsea mult mai aderenta fata de o pelicula de vopsea aplicata prin alte metode.  Sablam-TOT ofera servicii de sablare in Bucuresti, Oradea, Cluj Constanta precum si in multe alte orase mari ale tarii.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY