Ignifugarea este una dintre cele mai eficiente metode de prevenire ale unui incendiu. Ce reprezinta si ce presupune operatiunea de ignifugare?
Ignifugarea este o operatiune cu ajutorul careia rezistenta la incendiu a unui material  este sporita. Operatiunea de ignifugare este posibila datorita aplicarii unor substante (ignifuge) pe suprafetele care urmeaza sa fie tratate impotriva focului. Informatii urmatoare va sunt oferite de catre echipa servicii-ignifugare.ro

logo-servicii-ignifugare-4

Tratamentul de ignifugare nu este o operatiune care va conferi 100% imunitate unui material. Ignifugarea minimalizeaza riscurile in cazul in care un material ia foc. Materialul se va aprinde mult mai greu, focul nu se va extinde, iar jarul rezultat se va putea stinge mult mai usor. Trebuie luata in considerarea si montarea unor instalatii de stins incendiul, mijloace de prima interventie sau instalatii de semnalizare. In acest fel locuinta sau cladirea va deveni cu mult mai sigura.

Unde este recomandata ignifugarea?
Tratamentele de ignifugare sunt recomandate in special pentru lemn, celuloza sau alte materiale care sunt inflamabile. Pentru constructiile din lemn, ignifugarea este o operatiune obligatorie. Lemnul trebuie tratat neaparat cu substante care inhiba flacara.

Cand este prielnic sa se efectueze tratamente de ignifugare?

  1. Atunci cand se lucreaza la o constructie noua. In acest fel se vor putea ignifuga anumite componente ale cladirii la care nu puteti avea acces in mod normal. Incercati sa apelati la ajutorul specialistilor pentru orice spatiu sau material pe care doriti sa il ignifugati.
  2. Atunci cand se efectueaza lucrari de renovare asupra aunei cladiri. In astfel de momente veti putea avea acces, ca si in cazul de mai sus, la zone care nu pot fi ignifugate in cazul unei cladiri care este gata construita, sau asupra careia nu se fac lucrari de renovare.
  3. Un alt moment prielnic de a efectua lucrari de ignifugare, este atunci cand ignifugarii anterioare ii expira termenul de garantie.

Ignifugarea nu este un proces care se realizeaza doar o singura data. Substantele folosite pentru a proteja materialele au o data limita, pana la care pot actiona. Beneficiile unei ignifugari executate de catre o firma profesionista:

  1. Riscurile iscarii unui incendiu sunt diminuate.
  2. Beneficiarul are confortul psihic si bunastarea ca locuinta sau cladirea sa este protejata impotriva flacarilor.
  3. Costurile la incheierea unei polite de asigurare pot fi mult mai mici, asta daca pentru locuinta sau cladirea respectiva s-au efectuat tratamente de ignifugare.
  4. Economisiti bani, evitand apelarea la solutii costisitoare pentru protejarea impotriva incendiilor.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY