O tableta de calitate, foarte apreciata de fanii Apple si nu numai, este Apple Ipad mini. Aceasta a fost lansata in noiembrie 2012 si cantareste numai 308 grame, versiunea cu sim avand 312 grame!

Ecranul este de 7.9 inch, un ecran superb, atat din punctul de vedere al culorilor, cat si al calitatii touch-ului, cu o rezolutie de 768 x 1024 pixeli.

Tableta vine cu iOS 6, upgradabil la iOS 8.4 si un chip Apple A5. Procesorul este unul dual core de 1 GHz Cortex A9 si placa grafica un PowerVR SGX543MP2. Din pacate nu vine cu un slot pentru memorie, fiind limitati la ceea ce ofera tableta. Aceasta vine in versiuni de 16, 32 si 64 de gb, impreuna cu 512 mb ram.

Camera principala este de 5 MP, cu autofocus, face detection, ce poate filma la rezolutii pana la Full HD la 30 fps. Camera secundara, sau frontala, este de 1.2 MP si poate filma HD la 30 fps.

Bateria este una de 4490 mAh, care poate parea mica, dar sa nu uitam ca vorbim de un produs Apple, deci ne asteptam la minuni. Aceasta are o autonomie de pana la 10 ore, in conditii multimedia, in stand by fiind de sute de ore.

O tableta de dimensiuni perfecte, nici prea mare, nici prea mica, fiind foarte usor de purtat cu noi, iar ecranul superb si bateria cu o autonomie ridicata, o transforma in companionul perfect, in orice domeniu ai avea nevoie de ea. Versiunea cu sim fiind chiar mai utila datorita faptului ca te poti conecta de oriunde la un internet de mare viteza.

Lagul nici nu se observa pe o asemenea tableta, desi pe tabletele android chiar si la 2 gb de memorie ram apar asemenea probleme. Totusi, trebuie sa fiti atenti la un aspect cand o cumparati, la memoria interna, sa fiti siguri ca luati un model care sa nu va creeze probleme din acest punct de vedere.

Ipad mini, cea mai utila tableta Apple

SHARE
Previous articleMacBook air 13
Next articleXperia E4

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY