Atunci cand alegi sa treci pe energie alternativa, folosind energia solara, trebuie sa stii ca nu doar panourile isi fac treaba pentru a produce energie. Panourile solare sunt elementele esentiale care fac ca lumina soarelui sa se transforme in energie, insa este nevoie si de alte piese pentru a putea folosi acea energie. O componenta importanta fara de care nu poti sa folosesti energia solara, este invertorul solar.

E bine sa alegi cele mai bune invertoare solare atunci cand treci pe energie alternativa. Aceste invertoare solare fac parte din cea mai importanta parte a instalatiei de panouri solare. Practic, ele capteaza energia generata de panouri in curent continuu. Invertoarele sunt cele care transforma totul in curent alternativ, curent ce poate fi folosit corespunzator in diverse scopuri.

Invertorul are multiple functiuni. E bine sa folosesti invertoare solare si pentru ca ofera protectie retelei impotriva supra-alimentarii sau pentru momentele in care exista defectiuni la panoul solar. Astfel sunt protejate atat bunurile conectate la energia produsa de panourile solare, cat si panourile in sine.

invertor-solar-sma-sunny-boy-240-864

Atunci cand alegi sa cumperi un invertor solar ai doua optiuni. Invertorul poate fi cu transformator sau fara transformator. Invertoarele cu transformator sunt mai ieftine insa mult mai zgomotoase. In plus, poti regla tensiunea de iesire. Invertoarele fara transformator sunt mult mai eficiente insa si pretul este unul mult mai ridicat.

Intotdeauna o astfel de achizitie isi merita banii. Energia transformata te ajuta pe viitor sa economisesti mult mai multi bani asa ca investeste in invertoarele solare pentru a avea siguranta si stabilitate. Devino si tu independent folosind energia alternativa cu ajutorul razelor solare. Cu panourile si invertoarele solare vei reusi sa produci singur energie pentru toata casa. La E-acumulatori gasesti acum cele mai bune modele de invertoare solare. Intra pe site si alege modelul pe care il poti folosi la panourile tale. Produ energie verde pentru tine si familia ta.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY