Mierea de Manuka este produsă de albine din florile copacului de Manuka. Acesta este un arbore mic si robust regăsit doar in pădurile dense din Noua Zeelandă.
Mierea de Manuka este o miere monoflora unica in lume. Calitătile sale fiind recunoscute de catre mari cercetători specialisti. Cercetătorii de la Universitatea Waikato din Noua Zeelandă au descoperit ca mierea de Manuka prezinta beneficiile remarcabile fata de alte antibiotice asupra stafilococului auriu. De asemenea cercetariile din cadrul Universitatilor din Germania si Scotia sustin faptul ca mierea de Manuka este un leac miraculos ce vine in sprijinul organismului nostru. Afectiunile asupra carora mierea de Manuka isi spune cuvantul sunt: cicatrici, micoze, ulcere de stomac, răni purulente, arsuri, sinuzite, dureri de gât, afte, pecingine, psoriazis, acnee, picior de atlet, dermatite, eruptii cutanate, intepaturi de insecte si albine, indigestie, sindromul colonului iritabil. In 1981 Dr. Peter Molan a descoperit ca mierea de Manuka întăreste in mod miraculos sistemul imunitar. Proprietatile sale antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antiseptice, antiinflamatorii, antifungice si antioxidante transforma mierea de Manuka intr-un medicament natural de neînlocuit.
In zilele noastre mierea este cercetată si clasificata in laboratoarele din Noua Zeelandă. Astfel, mierea de Manuka destinata consumatorilor este mierea fara activitate antibacteriana, pe cand cea care intruneste toate proprietatile, inclusiv cea antibactetiana, este mierea de Manuka Activa, produsă intr-o cantitate destul de mica de catre albine.Clasificare acestei mieri se efectuează conform standardelor definite de catre Dr. Peter Molan, producătorii primind licenta si fiind acreditati in comercializarea mierii doar dupa ce acesta a fost testată în laboratoarele Unique Manuka Factor Honey Association. Fiind produsă de albine in cantitati reduse, mierea de Manuka Activa este cea mai scumpă miere din lume.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY