Data viitoare cand zona din mall dedicata celor de la Starbucks va pune în pericol hotaraea dumneavoastra de a arde prin orice metoda posibila grasimile si e a mânca atat cat se poate de curat si singurul gand ce va strabate mintea este faptul ca ar fi atat de buna acea prajitura cu ciocolata care are 420 de kilocalorii si ca ar merge la fix cu un latte, ia-ti câteva secunde pentru a face unele exercitii de matematica mentală și aveti sanse mari ca acea pofta sa evapore destul de rapid.
Efectuand un exercitiu de echivalenta intre caloriile ingerate dintr-un element si timpul ce ar fi necesar pentru a fi metabolizateste, pare a fi o metoda mult mai eficientă de a ajuta consumatorii să facă alegeri mai sănătoase decât simpla cuantificare a caloriilor, dupa cum arata studiile de cercetare ale Scolii Publice de Sanatate John Hopkins Bloomberg (John Hopkins Bloomberg School of Public Health).
“Pur și simplu știind cât de multe calorii contine un element, nu are într-adevăr o semnificatie prea mare”, spune autorul studiului, dr. Sara Bleich, un profesor de politica de sanatate si management. “Exercițiul echivalentul altui element este mai ușor de înțeles și are o putere mai mare decatnumaratul de calorii.”
În timp ce acest studiu a analizat adolescenti, Bleich spune ca fiecare dintre noi poate beneficia de materializarea eforturilor de a reduce spre 0 numarul caloriilor goale. Și trebuie să fim de acord. O prajiturica nu pare sa aiba un pret corect si clar nu reprezinta o alegere inteligenta cand te gandesti ca pentru eliminarea caloriilor ai nevoie de o plimbare de 2 ore de pe banda alergat.
Desigur, este cu siguranta foarte bine sa te rasfeti din când în când, și nici sa devii obsedat de numarul de calorii nu este distractiv sau sănătos. Dar dacă va subjugati pofta de dulce mai mult decât doriți, acest truc ar putea ajuta să ramaneti unde va doriti si sa impartiti dulciurile cu cei din jur.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY