Inainte de toate, trebuie sa stiti ca oamenii au putut sa se organizeze territorial sub forma unor orase doar dupa ce au reusit sa construiasca locuinte care sa devina permanente. Ca si pozitionare, aceste lucruri s-au intamplat in Orientul Mijlociu, adica pe intinderea dintre Turcia si pana la Iran localizate astazi pe glob; in urma cu aproximativ 12 000 de ani.

Dar un oras nu insemna doar o comunitate de oameni care se ocupa cu cresterea animalelor si cu agricultura. Era nevoie si de meseriasi, de preoti, de oficialitati, de soldati si nu in ultimul rand de comercianti. Primul oras este datat in Biblie, sub denumirea Jericho, undeva in 8000 i.Hr.,

Sumer. Pamantul roditor oferea recolte destul de mari si Sumerul s-a putut diviza destul de repede in orase state independente, care isi avea prporiul sfant pe care il construiau in jurul unui templu. Preotii in aceasta zona aveau o putere destul de mare si se preconizeaza ca tot in aceasta zona si perioada a luat nastere monarhia.

Ca si importanta pentru viitor, Sumer-ul a oferit primele roti de olarit, vehicule cu roti, dar cel mai important dintre toate, scrisul. Au ramas de-a lungul timpului, inscriptionate in tablite de lut uscate, miturile si legendele sumerienilor.

Valea Indului. Orasele din aceasta zona, s-au dezvoltat in jurul anilor 2000-3000 i.Hr., aveau aspect de retea, iar drumurile lor se intalneau in unghiuri drepte.

Ambele mari orase au disparut de-a lungul timpului fara un motiv stiut cu exactitate. Orasele mai mici au inceput sa se razboiasca intre ele, iar istoria sumerienilor a fost oarecum integrate in istoria babilonienilor.

In orasele Indului si Mesopotamiei pamantul era foarte fertile, tocmai de aceea, in vaile raurilor, agricultura era foarte dezvoltata.

Aceste orase au insemnat primul pas spre civilizatia umana, oferind importante inventii si descoperiri pentru dezvoltarea pe toate planurile a omenirii.

SHARE
Previous articleSamsung S6 Edge +
Next articleSamsung S6 Edge

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY